La primera sessió d'aquest curs per dirigir activitats físiques i esportives en grup i en entorns naturals s'ha dut a terme aquest 10 de novembre a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona.
Les properes es faran a la Cerdanya (24 de novembre), a la Garrotxa (2 de desembre) i a l'Alt Empordà (16 de desembre). S'ha previst programar-ne quatre més, a la resta de comarques gironines. Es farien entre els mesos de gener i març.
El curs consta d'un total de quaranta hores (repartides en vuit sessions de cinc hores cadascuna). Està orientat a capacitar les dinamitzadores i dinamitzadors del Programa de Parcs i Itineraris perquè puguin impulsar noves activitats fora de les zones urbanes, en el marc de la col·laboració amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura.
En la formació es detallen els beneficis de la natura per a la salut integral i el benestar de les persones, diferents vies de connexió amb la natura, com fer la prospecció de cada territori i identificar-ne les xarxes comunitàries, com definir un programa adequat d'activitats per a cada realitat, i mètodes de seguiment, avaluació i millora continuada d'aquests programes.
Amb la realització d'activitat física dirigida i en grup en entorns naturals, Dipsalut busca no tan sols millorar la salut i el benestar de les persones, sinó també la posada en valor de la natura com un actiu de salut, així com la implicació de tothom en la conservació dels espais naturals i en la generació de territoris sans i sostenibles.
Recentment, l'Organisme es va adherir de manera formal a la Declaració "Salut i Natura", que impulsa una estratègia comuna a Catalunya que situï la natura com a element essencial per a la salut de les persones i que permeti avançar en qüestions com l’accés equitatiu als espais naturals.
activa't amb la natura activa`t amb la natura activitat física activitat física alimentació saludable aïllament social congrés covid 19 entorns naturals exercici físic marxa nòrdica natura ods promoció de la salut salut salut planetària
Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona
Edifici Jaume Casademont
Pic de Peguera, 15 | 17003 La Creueta (Girona)