Troba
el teu
municipi

Qui som

Dipsalut és un organisme de la Diputació de Girona. Donem servei directe i suport tècnic i econòmic als municipis de la demarcació en l’àmbit de la salut pública.

El nostre gran objectiu és millorar la salut i el benestar de les persones. Per aconseguir-ho, treballem conjuntament, en xarxa, amb els ajuntaments, la resta d’administracions, entitats sense ànim de lucre i altres actors del territori.

Concretament, des de l’àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones desenvolupem estratègies per incidir en les condicions de vida i per reduir les desigualtats socials i econòmiques, que tant determinen la nostra salut. També duem a terme programes per fer més saludables els estils de vida de les persones, i en conseqüència, millorar-ne la qualitat de vida.

Totes les actuacions parteixen d’un marc conceptual propi, marcat per una visió àmplia i transversal de la salut, que se centra en aquells factors que la determinen i, alhora, en les potencialitats d’individus i comunitats per millorar-la.

Una d'aquestes accions és el "Programa d'Activitat Física", que fomenta estils de vida actius i posa a l'abast de la població la pràctica d'activitat física de manera planificada, estructurada i repetitiva. Aquesta intervenció està adreçada a millorar la condició física de la persona i l'estat de salut general, incloent-hi la dimensió psicològica, social, espiritual i planetària. Fem accessible l'exercici utilitzant actius de salut com són els Parcs Urbans, les Xarxes d'Itineraris i altres espais, com ara boscos, platges i altres entorns naturals, triats conjuntament amb els municipis..

El desenvolupem en col·laboració amb els ajuntaments de la demarcació de Girona, entitats del territori que ens ajuden en la tasca de mobilització comunitària i un equip de professionals multidisciplinari.

 

ESTRATÈGIA 2020-2025

 

L’estratègia de l’organisme girarà al voltant dels quatre eixos que detallem a continuació, sorgits del procés participatiu de reflexió.

Impulsar i contribuir al canvi cap a un model 3’S basat en una cultura de la salut i el benestar de les persones i les comunitats.

Donar suport a organismes i institucions relacionades amb la salut pública, el benestar i l’acció social a Girona en els seus serveis i processos de canvi i innovació.

Establir mecanismes per generar i gestionar el coneixement en matèria de salut pública, benestar i acció social.

Fomentar la interrelació entre els diferents agents i el treball en xarxa.