Troba
el teu parc
o itinerari

Qui som

Dipsalut és un organisme de la Diputació de Girona. Donem servei directe i suport tècnic i econòmic als municipis de la demarcació en l’àmbit de la salut pública.

El nostre gran objectiu és millorar la salut i el benestar de les persones. Per aconseguir-ho, treballem conjuntament, en xarxa, amb els ajuntaments, la resta d’administracions, entitats sense ànim de lucre i altres actors del territori.

Concretament, des de l’àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones desenvolupem estratègies per incidir en les condicions de vida i per reduir les desigualtats socials i econòmiques, que tant determinen la nostra salut. També duem a terme programes per fer més saludables els estils de vida de les persones, i en conseqüència, millorar-ne la qualitat de vida.

Totes les actuacions parteixen d’un marc conceptual propi, marcat per una visió àmplia i transversal de la salut, que se centra en aquells factors que la determinen i, alhora, en les potencialitats d’individus i comunitats per millorar-la.

Una d’aquestes accions és el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables, que promou l’activitat física habitual i l’adquisició d’altres hàbits de vida saludables.

El desenvolupem en col·laboració amb els ajuntaments de la demarcació de Girona, entitats del territori que ens ajuden en la tasca de mobilització comunitària i un equip de professionals multidisciplinari.

 

Dipsalut. ESTRATÈGIA 2020-2025

L’estratègia de l’organisme girarà al voltant dels quatre eixos que detallem a continuació, sorgits del procés participatiu de reflexió.

Impulsar i contribuir al canvi cap a un model 3’S basat en una cultura de la salut i el benestar de les persones i les comunitats.

Donar suport a organismes i institucions relacionades amb la salut pública, el benestar i l’acció social a Girona en els seus serveis i processos de canvi i innovació.

Establir mecanismes per generar i gestionar el coneixement en matèria de salut pública, benestar i acció social.

Fomentar la interrelació entre els diferents agents i el treball en xarxa.